MENÜ

Celltherm

Nyílászáró és árnyékolástechnika

Gördülő kapuk

A különleges céljuk miatt minden garázsnak funkcionális és biztonságos helyiségnek kell lennie. A legfontosabb, e tulajdonságokért felelős elem a garázskapu. Olyan kapu, amely nem csak a kocsit biztosítja be, hanem a házba történő behatolás ellen is megvéd. E követelmények figyelembe vételével az Aluprof a gördülő garázskapukat ajánlja Önöknek.

 

 

FUNKCIONALITÁS

 

A gördülő garázskapuk egy sokoldalú megoldást jelentenek – az ilyen kapukat az épülő és a már meglévő épületekben is alkalmazni lehet. A gördülő kapuk fontos előnye a hely takarékosság. A függőleges síkban működő kapu különösen jó megoldást jelent ott, ahol a garázsbejáró rövid vagy közvetlenül az útra vezet. Ez jelentősen megnöveli a vezető biztonságát, mivel a felemelt kapupáncél nem korlátozza a látási viszonyokat. A gördülő kapu funkcionalitását igazolják annak egyes elemei is. A profilok, amelyekből a páncél épül, jó hő- és hangszigeteléssel rendelkeznek.

A fény beáramlását biztosítani lehet, ha a páncélba üvegezett profilt szerel.

 

 

BIZTONSÁG

 

A gördülő kapu minden téren biztonságos megoldást nyújt. A PA 77 profilból készült páncél ellenáll a mechanikai hatásoknak, a szolid vezetők jelentősen megnehezítik annak kitépését.

A standard kapu kiemelés elleni bebiztosítással is fel van szerelve. A kaput meghajtó motor elektromágneses féke a blokkoló fogasokkal sikeresen meggátolnak minden kapukiemelési kísérletet. Az érvényben lévő normáknak megfelelően a kapunk szerkezetében helyet találtunk emellett a bezáró kapu begyűrődését megelőző bebiztosításra is. Amennyiben bármilyen akadály kerül a fotocella működési mezőjébe, a kapu automatikusan megáll. Még az áramkimaradás se jelent gondot.

 

Amennyiben áramkimaradás van, a kaput a kézi vész meghajtó (ANR) segítségével is kinyithatja vagy bezárhatja, amely az Aluprof motorok felszerelése lehet.

 

 

ESZTÉTIKA

 

Mint fontos architektonikai elem, a kapunak harmonizálnia kell az épület homlokzatával. A megfelelően kiválasztott színnek valamint az esztétikus kinézetnek köszönhetően kitűnően kiemelheti a ház és a garázs homlokzatát.

 

 

KEZELÉS KÉNYELME

 

Az elektromos meghajtás és a távirányítás nagy kezelési komfortot biztosít. A rádiós vezérlés lehetőséget nyújt a kapu kinyitására és bezárására anélkül, hogy ki kelljen szállnia a kocsijából. Ez különösen fontos előny lehet pl. eső alatt vagy este - a távirányító segítségével bekapcsolhatja a feljáró vagy a garázs világítását.

 

 

PA 77 KAPU PROFIL

 

Magas minőségű alumínium lamellákból készült, gördülő kapuk páncél szerkezeteihez használatosak. A hangsúly a profil bebiztosító tulajdonságaira lett fektetve. Speciális profil forma; a megfelelő lamella vastagság lehetőséget nyújt olyan stabil páncél építésére, amely ellenáll a mechanikus hatásokra. A magas minőségű lakkok alkalmazásának köszönhetően a profil burkolata nagyon jó tartóssággal és megnövekedett súrlódási ellenállással rendelkezik. A profil ellenáll a légköri tényezők hatásainak és könnyen tisztántartható. Előnye a nagy tartósság és a kis súly. Az igényektől függően a PA 77 profilok összekapcsolhatok a páncélban az üvegezett PER 77 és a PEW 77 szellőztető profilokkal. 

 

 Prospektus: Redőnykapu BPR_BGR_A3_HU.pdf

 

Asztali nézet