Az ábra segít eligazodni az alkotóelemek között!

A beltéri szalagfüggönyök tulajdonságai és előnyei

A szalagfüggönyök ré óta széles körben alkalmazott beltéri árnyékolástechnikai eszközök, melyek népszerűségüket a rugalmasan kialakítható konstrukciójuknak és modern, letisztult megjelenésüknek köszönhetik. A szalagfüggönyök számtalan színvariációban, minőségi kialakítással elérhetőek, valamint könnyen szerelhető és tisztítható árnyékolók, melyek minden típusú és alaprajzú helyiségben megállják a helyüket.

Síkfelületek árnyékolására és térelválasztására kiváló beltéri árnyékoló.
Íves felületek árnyékolására és térelválasztására is alkalmazható megoldás.
A szalagfüggönyök állítható lamelláinak köszönhetően tetszőleges fény és levegő engedhető a helyiségekbe, valamint diszkréten elválaszthatóak vagy elrejthetőek a terek, így magánotthonokban, irodai környezetben, valamint közintézményekben is közkedvelt beltéri árnyékolástechnikai eszköz.

Válasszon modern, praktikus és sokoldalú beltéri árnyékolót igényeinek megfelelően, és tekintse meg weboldalunk széles termékkínálatát, melyben minőségi szalagfüggönyök is megtalálhatóak, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Szalagfüggöny a lakásba: miért is ne?

Szalagfüggöny típusok: melyiket válasszam?

Az irodaházakban, középületekben, hivatalokban a szalagfüggöny mindennapos látvány. A dekoratív és elegáns árnyékolók nagyon kedveltek, hiszen a nappali élettérben praktikus és egyszerű a használatuk. De vajon érdemes-e beengedni a szalagfüggönyt a lakásunkba is? Mutatjuk, hogy miért mondjuk: igen!

Szalagfüggöny a lakásban: furfangos árnyékoló

A webáruházunkban kapható szalagfüggönyök beltéri árnyékolók, tartós és minőségi napellenzők és térelválasztó eszközök. Sok féle színben és megoldással kaphatóak, így nem csak hivatalos helyre, de akár az otthonunkba is tökéletesen alkalmasak.

A szalagfüggöny elsősorban olyan helyeken kedvelt megoldás, ahol az emberek főleg nap közben tartózkodnak. A szalagfüggöny lamellái többféle fokozatba állíthatók. A teljesen elhúzott függöny kellemes félhomályt teremt, ha egy kicsit lazábbra engedjük, a lamellák között beszűrődik a szobába a nap. Az irodában nagy segítség, ha a kora reggeli vagy késő délutáni “lapos” napsugarak nem verődnek vissza a számítógép képernyőjéről. Ugyanezt az előnyt otthon, például tévénézés közben is élvezhetjük.

Akár térelválasztónak is

A szalagfüggönyt nagy előszeretettel alkalmazzák ott is, ahol jó, ha van természetes fény, de néha szükség van a diszkrécióra is. A csupa üveg irodaházakban jó érzés természetes fény mellett dolgozni, de nem biztos, hogy ideális, ha például a földszinti ablakokon át az utcáról is be lehet látni a helyiségbe. A szalagfüggöny pont elég takarást ad ahhoz, hogy elrejtse a belső teret a kíváncsiskodók elől, mégis viszonylag világos munkakörnyezetet biztosít.

A szalagfüggönyt a mennyezetre rögzítve akár térelválasztóként is alkalmazhatjuk. Leválaszthatjuk a dolgozó sarkot a szoba többi részétől, hangulatos hálófülkét alakíthatunk ki, vagy ideiglenesen eltakarhatjuk a belső, nagyobb üvegajtókat is.

Íves felületre, utcafrontra

A szalagfüggöny szinte az egyetlen megoldás, amellyel íves felületeket is árnyékolhatunk. Falfülkékhez és modern teraszokhoz ez az egyik legjobb és legelegánsabb megoldás.

Bár hivatalos helyeken főleg a fehér vagy törtfehér színű változattal találkozunk, a szalagfüggöny ma már számtalan különböző színben és anyagmintával elérhető, így az elegáns szalonokba vagy a romantikus hálószobai hangulatba is szépen illeszkedik.

Kényelmes és gyors

A szalagfüggönnyel szembeni legfőbb ellenérv az szokott lenni, hogy sérülékeny és csak türelemmel kezelhető. A mai darabok azonban már kifinomult technológiával készülnek, így sokkal biztonságosabban működtethetők. Webáruházunk kínálatában számos szalagfüggöny alkatrész is elérhető - könnyen pótolhatod, ha esetleg valamelyik rész meghibásodott.

A szalagfüggönyök lamellái gyűlhetnek a kezelőzsinór felé vagy azzal ellentétes irányban, de a függöny nyílhat középről két oldalra is. A különböző megoldásoknak köszönhetően nem kell aggódnunk azért, hogy az elhúzott függöny nem fér el vagy megakad a fűtőtestben, ablakpárkányban.

Kollégáink szívesen adnak tanácsot a megfelelő méret és szerkezet kiválasztásában, így a felhasználásnak csak a kreativitás szabhat határt. Aki szereti a modern, praktikus és letisztult megoldásokat, annak érdemes megismerkedni a lakásba szánt szalagfüggönyök összes előnyével.